Хотели Каменец

COVID ПОЛИТИКА ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ

В хотели Каменец се спазват изцяло препоръките на СЗО, Министерство на здравеопазването, Указанията за функциониране на местата за настаняване и заведения за хранене и развлечения в условията на опасност от заразяване с COVID-19 в България, утвърдени от Министерство на туризма, за да се гарантира безопасността на гостите, служителите и партньорите ни .

Молим за извинение ако някои изисквания по новите ни правила, предизвикат забавяния при обслужването или промени, които вероятно бихте възприели като неудобства преди COVID-19 да ни засегне. Определени услуги и удобства може да не са налични или да са ограничени в резултат на това.

Във връзка с предпазване от заразяване с COVID-19 носенето на предпазна маска за лице е задължително при настаняване в хотела и във всички вътрешни помещения за общо ползване.

ОСИГУРЯВАНЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ГОСТИТЕ

Рецепция
 1. Поставени са диспенсъри с дизенфектант на входа на хотела, на рецепция и пред асансьорите.
 2. За гостите е задължително да носят лични предпазни маски при посещението си в хотела.
 3. Поставени са защитни PVC екрани на рецепцията на хотела.
 4. Осигурено е персонално настаняване, за да се осигури безопасно разстояние. За всички изчакващи, има поставени разделителни стикери по пода, на разстояние 1,5 метра.
 5. Дезинфекцират периодично работните повърхности, ключ карти, ПОС терминал.На рецепция на място с лесен достъп има списък с необходимите номера на РЗИ и  центровете за спешна помощ.
Стаи за гости:
 1. За да избегнем риска от заразяване с Covid-19 почистването на стаите ще се извършва само по заявка на гостите, като за целта се използва указателната табела или заявка на рецепция.
 2. Извършва се регулярна дезинфекция и почистване на критичните точки в стаите: дръжки на врати, дистанционно за TV, телефон, мини бар, дръжки на чекмеджета и градероби, ключове и контакти, санитарни инсталации в банята.
 3. Събирането, временното съхранение, предаването на използваното спално бельо и хавлии, и съответно получаването на чисто бельо и хавлии се извършва при стриктно спазване на нормативните изисквания на здравните власти.
 4. Мръсното бельо и хавлии се събират в торба за мръсно бельо.
 5. От стаите са изнесени: всякакви материали за многократна употреба, вкл. информационни и рекламни брошури, шалтета, възглавници и всички декоративни аксесоари;
Ресторанти и барове, лоби зона
 1. Всички служители са оборудвани с предпазни средства (маски/предпазни шлемове ръкавици).
 2. При влизане в ресторантите, гостите трябва да дезинфекцират ръцете си на специално поставените за целта на входа на всеки ресторант диспенсър с дезинфектант.
 3. В залите на ресторантите е направена специална подредба на масите. Те са поставени на разстояние от 1.5 метра една от друга с цел осигуряване на социална дистанция.
 4. На една маса се допуска да седят до максимум 4 човека, освен ако не са членове на едно семейство.
 5. При необходимост ще се въвежда график на храненето, за да се спазва необходимата дистанция. Всеки гост ще бъде информиран за отредения му часови диапазон за хранене. Моля имайте предвид, че ако не спазите Вашия час за хранене, може да се наложи да изчакате първия свободен час.
 6. Бюфет, обслужван от служител на ресторанта:
  Бюфетите и баровете в ресторантите са отделени с предпазни PVC eкрани и обслужането им се извършва от служител на компанията, който е оборудван с маска/предпазен шлем и ръкавици. Няма пряк контакт на гостите с общата храна. Гостът посочва какво е избрал, а служител на ресторанта му я поднася.
 7. Бюфет, на самообслужване:
  Гостите сами сипват храната си. Трябва да спазват посоката на движение и необходимата социална дистанция. Задължително са с маска и ръкавици докато си сипват храна.
 8. Гостите на опашките в зоните за хранене трябва да спазват правилата за социално дистанциране.
 9. Всички сервизни прибори (щипки, лъжици за сервиране и т.н.) ще се заменят с нови дезинфекцирани.
 10. Допълнителните подправки и прибори се сервират при поискване.
 11. След всяко хранене търговската зала на ресторанта се дезинфекцира – под, плотове на масите, ръкохватки на столовете. Дезинфекцират се и повърхностите на бюфета и други помощни модули за предлагане на храни и напитки, както и работния плот на бара в ресторанта. Дезинфекция в същия порядък се прави на всички автомати за напитки като се набляга на бутоните.
 12. В кухните HACCP се прилага стриктно и са подсилени процедурите за лична хигиена на персонала, включително използването на ръкавици, маски и дезинфекция на ръцете.
Фитнес и басейни
 1. На входните и критични точки са осигурени диспенсъри за дезинфекция за гостите.
 2. Извършват се дезинфекция на фитнес зала и басейни.
 3. Извършва се дезинфекция на шезлонзите и санитарните възли.
Детски клуб
 1. Персоналът е оборудван с маски/шлемове и ръкавици.
 2. В детския кът се извършват периодични дезинфекции.

ПРОЦЕДУРИ ПРИ СЪМНЕНИЕ ЗА КОРОНАВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ НА ГОСТ

 1. В случай на ясни признаци на заболяване като постоянна кашлица, неразположение, температура над 37,5 º С, затруднено дишане, загуба на обонянието, нарушение и загуба на вкуса, болки в гърлото, хрема, отпадналост, мускулни болки и други, гостът се изолира и се уведомяват Кризисния екип и РЗИ, лечебното заведение, с което има договор хотела.
 2. Гостът ще бъде снабден с маска и отделен от останалите туристи в предварително обособена за това стая.
 3. След изолирането на госта, местата, в които е пребивавал ще бъдат дезинфекцирани.
 4. Ще бъдет спазени инструкциите на РЗИ за всеки конкретне случай.

Опазването на здравето на всеки от нас е споделена отговорност. Затова още веднъж подчертаваме колко е важно да спазвате инструкциите, които получавате от нашия персонал преди и по време на престоя Ви.

В името на общата безопасност се обръщаме към всички Вас със следните главни препоръки:
 1. Спазвайте правилата за дезинфекция и лична хигиена
 2. Ползвайте лични предпазни средства, най-вече маски във всички затворени пространства.
 3. Спазвайте дистанция от минимум 1.5 метра
 4. Запознайте се с Правилата за безопасност при COVID-19 на нашия уебсайт и следвайте указателните табели на територията на комплекса!
 5. След използване на еднократни опаковки и консумативи, същите трябва да изхвърлите на местата за отпадъци, веднага след използването им;
 6. При главоболие, суха кашлица, температура и отпадналост задължително трябва да се обърнете към рецепцията на хотела, като се обадите, без да напускате стаята си.

Скъпи гости, надяваме се, че ще оцените предприетите от нас мерки, с които молим да се запознаете преди Вашето пристигане в хотела.

Благодарим предварително за разбирането, което проявявате, и се надяваме, че ще се съобразявате и спазвате стриктно тези инструкции.

ВАШАТА БЕЗОПАСНА ПОЧИВКА Е  НАШАТА МИСИЯ!
ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ!

басейн - хотел Каменец Несебър

Специални оферти

Специални намаления за определени периоди на насаняване за хотели Каменец.

Само за резервации постъпили през сайта на хотела.

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ